
Vi har tatt en hyggelig prat med Tina Berger, om denne ukens medlemsbedrift, Bælgodt.
Hva gjør din bedrift?
Vi prøver å samle lokal mat og håndverk under samme tak, så det skal bli enklere for forbrukeren og velge lokalt. Vi vet at man gjerne vil handle lokalt, men når man skal reise fra gård til gård å hente varer, kan det fort bli et tiltak. Det vi har som ikke er lokalt, er ikke ting man få kjøpt så mange andre steder. Vi prøver å finne unike ting som kan knyttes til mat og matlaging. Vi er også kommisjonær for norsk tipping. Her går det i alt fra viking lotto til flaxlodd. Vi har nesten blitt som en gammel kolonial, hvor man setter seg ned og plutselig møter noen man ikke har sett på lenge.
Jeg tror at det er et marked for lokal produserte varer. Folk har så mye i dag, og jeg tror fler og fler blir mer beviste på å handle lokale varer med kvalitet.
Hvor lenge har dere holdt på?
Vi startet i august 2018 med å selge grønnsaker i et telt på torget hver lørdag. I oktober samme år flyttet vi inn i et lite kott i andre etasje over Coop, på hele 9kvm. Planen var å gi seg etter jul, og vente til grønnsakene var på plass igjen. Jeg er egentlig gartner og skulle forberede meg på sommer sesongen, men så dukket muligheten for å få større lokaler. Nå holder vi til på bakkeplan i hjørnelokalet ved siden av Spydeberg Bakeri.
Hvor ser du bedriften din om fem år?
Kanskje er vi fler som jobber her, så vi kan bli enda bedre på arrangere forskjellige arrangement på kveldstid. Forhåpentligvis får jeg mer tid til å produsere ting selv for butikken. Jeg er jo veldig glad i håndverk, men tiden strekker ikke til nå. Selvfølgelig håper vi at det fortsatt er så mange hyggelige og blide kunder innom. Jeg er jo glad i skravle, og det ser ut til at spydebergingene tåler det. Jeg håper på sikt at vi ikke bare skal bidra til at nåværende bønder og produsenter har et utsalgssted, men at andre som sitter med en idé tørr å gjennomføre det. For hos oss har de et sted de kan selge varene sine.