I Myrerskog Næringspark er det åpnet en helt ny restaurant. Et pusterom for hverdagshelter som trenger energi og påfyll.
Jørn Tore Måleng og hele MLC Gruppen AS ønsker deg,
Velkommen til Sløyden.
Vi husker alle Sløyden, stedet du kunne puste ut. Kjenne på skapergleden, eller bare slappe av – uten store krav.
Det var lov til å prate i sløydtimen. Noen ganger fikk vi til og med lov til å spille musikk.
Sløyden var for mange et pusterom fra leksesjekk, eller å sitte og grue seg til å lese høyt.
Nå er Sløyden tilgjengelig for alle. Som restaurant.
Jørn Tore Måleng ønsket å tilby sine ansatte et skikkelig godt ”pusterom” i form av en god kantine. Den ble døpt ”Sløyden”.
Der ble det så flott at de ville åpne dørene for alle.

Ordføreren åpner «Sløyden»
Til hverdags er det den en ordinær lunsjrestaurant fra kl 1030-1400, som er åpen for alle.
Private selskap kan også arrangeres med mat etter ønske. I tillegg vil det satses på catering.
– Vi har fokus på de beste råvarene. Aller helst lokale. Med de gode kokkekunnskapene hos vårt personale vil vi kunne levere mat til selskaper og møter i alle størrelser, forteller Måleng fornøyd. ”Sløyden” kan slå i bordet ( evt høvelbenken) med høy kunnskap og god erfaring hos de ansatte:
- Ann Beate Siggerud. Har jobbet i den lokale matbransjen i 27 år. Hun er utdannet kokk og har vært med å bygge opp konseptet «Sløyden».
- Rolf Aleksander Brettingen. Har tidligere jobbet som kokk i Spania og Italia. Videre har han vært bankettkokk og soussjef på Hotel Bristol i Oslo, soussjef på Kumlegården i Drøbak, kjøkkensjef på Thon hotell Vika og hatt daglig ansvar for Rosenholm Campus. Han er utdannet kokk og medlem av Culinary Team i Compass Group
- Lars Erik Ullaug. Kjøkkenets mesterkokk med bred matfaglig erfaring. Jobbet som kjøkkensjef på Gamle Øvre cafè, kjøkkensjef på Smaalenene hotell og assisterende kjøkkensjef på Rosenholm Campus. Lars Erik er utdannet servitør og diplomkokk.
- Liss Iren Hansen. Har bred arbeidserfaring fra privat og offentlig sektor. Hun har tidligere jobbet i Askim, Trøgstad og Eidsberg kommuner, i bank , samt bred erfaringer fra restaurantbransjen. Hun er utdannet innenfor økonomi og innkjøp. Hun er Sløydens logistikkansvarlig, og sørger for at det er en rød tråd gjennom alt vi gjør.
Videre er Jon Witzøe og Heidi Iren Hansen rådgivere for restauranten.
Jon Witzø har jobbet i hotell- og restaurantbransjen i 25 år som kokk. Han har arbeidet med alt fra servitør, kjøkkensjef og hotelldirektør. Han er utdannet servitør, kokk og vinkelner.
Heidi har bakgrunn som kokk, vært hovmester og vinansvarlig på en rekke kjente restauranter i Norge. Hun er en av få personer i Norge som nå gjennomfører utdanningen – Master of wine.
-Sløyden er et bevis på AE Gruppen AS sine holdninger om det å bygge rundt mennesker.
Bare kom og kjenn på den gode stemningen og lukta.
Temakvelder.
Vår første offisielle temakveld blir 25. februar 2017. Første tema vil være mat og vin i kombinasjon.
-Våre kokker vil utarbeide menyen og Heidi Iren Hansen vil holde vinforedrag. Her vil dere oppleve hvordan mat og vin optimalt kan utfylle hverandre.
Foto: Monica Snopestad. Tekst: Kenneth Hansen.